Program Profili

Program Profili

Rekreasyon bölümü, bireylerin zorunlu ihtiyaçlarını tamamladıktan sonra geriye kalan serbest zamanlarında sosyalleşmek, spor yapmak, sağlığına katkıda bulunmak, sanat yapmak, kültürlenmek ve eğitilmek ile ilgili ihtiyaçları için gönüllü olarak katılım sağladığı boş zaman dilimindeki aktiviteleri ve etkinlikleri uygulayan ve yöneten bireylerin yetiştirildiği interdisipliner bir bölümdür.

Bölüm; rekreasyon türleri, eğitim, sağlık, teknoloji, işletme, ekonomi, turizm, iletişim, çeşitli aktivite türleri, etkinlik yönetimi ve proje yönetimi konularında yeterliliğe sahip biçimde öğrencilere teorik ve pratik bilgilerini geliştiren dersler sunmaktadır. Bölümde öğrencileri çalışma hayatına hazırlamak için projelere, uygulama derslerine, staj eğitimine ve işyeri eğitimine büyük önem verilmektedir.

 

Ölçme ve Değerlendirme

Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ödev, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir. Harf notları ve her bir notun katsayısı aşağıda belirtilmektedir.

Başarı Notu Harf Başarı Notu Katsayı
85-100 AA 4,0
80-84 BA 3,5
75-79 BB 3,0
70-74 CB 2,5
60-69 CC 2,0
55-59 DC 1,5
50-54 DD 1,0
40-49 FD 0,5
0-39 FF 0,0

 

Mezuniyet Koşulları

Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FD, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.

İstihdam Olanakları

Rekreasyon bölümü okuyan öğrenciler hareketliliğe uyum sağlayabilecek yeterlilikte, iletişim bercerileri güçlü, çağdaş, teknolojik gelişmeleri takip eden özelliklere sahip "Rekreasyon Uzmanı" olarak mezun olmaktadır.  Rekreasyon bölümlerinden mezun olan öğrenciler kamu kurumları, spor kulüpleri, organizasyon şirketleri, park ve bahçe düzenlemeleri, ticari kuruluşlar, sağlık merkezleri ve rehabilitasyon merkezleri, huzur evleri, konaklama işletmeleri vb. yerlerde istihdam edilmektedirler.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2023, Çarşamba